İletişim
0 216 441 99 69

3-4 Yaş Arası Sınıflarımız

ANADİLİ ETKİNLİKLERİ

Anadili etkinlikleri çocukların ana dilini doğru öğrenip kullanma becerilerini geliştirir. Okulumuzdaki etkinlikler kelimeler arası ilişki kurma, düşüncelerini ifade etme, toplumsal rolleri öğrenme, sorumluluk alma ve aldığı sorumluluğu yerine getirme gibi beceriler kazandırır.

Hikâye öncesi etkinlikler, hikâye okuma/oluşturma, hikâye sonrası etkinlikler, pandomim, hikâye tamamlama, çember zamanı, bilmece sorma, şiir, bilmece, şarkı, tekerleme, parmak oyunu, kukla, canlandırma-drama, konu hakkında sohbet, resim yorumlama gibi ana dili etkinlikleri sayesinde çocuklarımızın yaratıcılıkları ve ana dili gelişimini hedefler.

FEN/DOĞA ETKİNLİKLERİ

Bilimin temel amacı, ister çocukluk ister gençlik veya olgunluk; hangi yaşta olursa olsun değişmemektedir. Bu amaç doğanın bilinmeyenlerini bulma, gerçeği anlama çabalarıdır. Bu arayışımızın özü doğamızda vardır. İnsanın en meraklı, çevreyi keşfe en açık, en çok öğrenme arzusunun olduğu dönem okul öncesi dönemdir.

0-6 yaş dönemi çocuğu için bilim, bir tohumun çimlenmesini, suyun buharlaşmasını, kuşun uçuşunu, rüzgarın esişini, yağmurun yağışını izleyerek sorular sormak, yaşadığı çevre ile ilgili bilinmeyenlere yanıt aramaktır. Okulumuzda çocuklarımızla çeşitli deney ve gözlemler, araştırma ve inceleme gezileri, bahçe çalışmaları ve mutfak etkinlikleri yaparak bu merakları giderilir.

BİLİŞSEL ETKİNLİKLER

Okulumuzda bilişsel etkinlikler basitten karmaşığa; bilinenden bilinmeyene doğru bir sıralamayla hazırlanan program sayesinde ayırt etme, farkına varma, karşılaştırma, renk, sayı çalışmaları, sıralama, kavram eşleştirme vb. gibi yetileri kazanmalarına yardımcı olan etkinlikleri çocuklarımıza kazandırır.

OKUMA/YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Okulumuzdaki çeşitli yaş gruplarına uygun hazırlanan programlar ile kavram çalışmaları, çizgi çalışmaları, ses farkındalığı ve matematik çalışmaları çocuklara verilerek sonraki okul hayatına hazırlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

SPOR/SOSYAL ETKİNLİKLER

Jimnastik ile beden-zihin koordinasyonu, enerjilerini olumlu yönde kullanma, sağlıklı bir bedene sahip olma gibi çalışmalarla etkinliklerimiz gerçekleşmektedir.

Eğitim programlarımıza uygun, önemli gün ve milli bayramlarımızın kutlanması, kültürel geziler (müze, bilim merkezleri, sanat evleri vb.), eğlenceli geziler (piknik, sinema, tiyatro, müzikal vb.), el sanatları ve resim sergimiz, yıl sonu gösterisi ve kep töreni, temalı doğum günü partileri gibi düzenlenen sosyal etkinlikler ile çocuklarımız eğlenceli vakit geçirirken sosyal gelişimleri desteklenmektedir.

OYUN VE SEBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ & BAHÇE

Okulumuzda evcilik, kukla, kitap, eğitici oyun, müzik, lego, blok, fen&doğa, sanat, trafik ve hayvanlar ilgi köşeleri ile hazırlanmış oyun sınıfında planlı veya serbest oyunlar oynanmaktadır.

Çocuklarımızın planlı saatlerde, açık havada bahçe oyun grupları ile (kaydırak, tırmanma aletleri, kum havuzu, bahçe oyuncakları vb.) keyifli oyunlar oynamaları sağlanmaktadır.

BRANŞ DERSLERİ

Okulumuzda Drama, Dans, Sanat alanında uzmanlık gerektiren dersler branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.

Uygulanan programlar hazırlanırken çocukların yaşları, gelişim özellikleri ve bireysel faklılıkları göz önüne alınmaktadır.

Yaratıcı Drama Eğitimi

Belirli bir metne bağlı kalmaksızın, çocuklarımızın kendini çeşitli oyunlarla ifade etmelerini, duygusal yoğunluklarıyla başa çıkmalarını amaçladığımız drama derslerimizde sosyal yaşam kurallarını, doğru ve yanlış davranışları ayırt etmelerini yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini hedefliyoruz.

Dans Eğitimi

Verilen çeşitli Dans çalışmaları ile beden-zihin koordinasyonu, enerjilerini olumlu yönde kullanma, sağlıklı bir kas ve beden gelişimini sağlama amaçlanarak etkinliklerimiz gerçekleşmektedir.

Sanat Eğitimi

Okulumuzda uygulanan etkinlikler çocukların sanatsal yeteneklerini geliştirir, estetik anlayış kazandırır, yaratıcı güçlerini ortaya çıkarır, başarı ve özgüven duygularını geliştirir, renkleri, dokuları, biçimleri tanımalarını, el-göz koordinasyonlarının gelişimini, hayal güçlerini kullanarak özgün fikirler üretmesini, çok boyutlu düşünmeyi öğrenmelerini, görsel olgunluğa ulaşmalarını sağlar.

Parmak boya, boya çalışmaları, kağıt işleri (katlama, kesme, yapıştırma), kolaj çalışması (artık materyaller), yuvarlama ve baskı çalışmaları, üç boyutlu çalışma, yoğurma maddeleri ile çalışma, tamamlama çalışmaları, origami, serbest resim, seramik, drama, tuz hamuru, kil ile oynama gibi sanatsal etkinliklerle çocuklarımızın psiko-motor, bilişsel gelişimlerini yardımcı olur.